Haluatko ostaa porontaljan? Kysy itseltäsi nämä 3 kysymystä

Jos porontalja sopisi mielestäsi kotiisi, lue ensin tämä artikkeli. Puhutaan ensin tarkemmin mitä porontaljalla tarkoitetaan ja mistä se on kotoisin. Sitten puhumme porontaljan omistamisesta. Lopuksi neuvomme sinulle vielä sen käytöstä.

Mikä se on?

Aloitetaan kertomalla sinulle, että porontalja on luonnollisen kaunis talja Napapiiriltä. Se on poron nahka, joka on valmistettu perinteisin suomalaisin tavoin. Porontalja on kaunis koriste kotiisi joko lattialle tai roikkumaan seinälle.

Sinun tulee kuitenkin muistaa, että talja on lähinnä turkkia.

Kuinka paljon se sotkee?

Outoa kyllä, mutta poron karva on onttoa, joten se rikkoutuu herkästi. Kun porontalja saapuu sinulle, siihen on jo kohdistunut paljon kulutusta. Talja käy läpi kokonaisen prosessin, jonka aikana taljan ihosta ja karvasta yritetään tehdä sekä kestävämpää että pitkäikäisempää.

Joten saadessasi taljan, saattaa siitä olla lähtenyt joitakin karvoja. Onneksi kuitenkin karvan lähdön pitäisi loppua muutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Sitten sinun tulee huolehtia tärkeästä uudesta koristeestasi hyvin välttääksesi karvan lähdön. Älä käsittele tai hiero mattoa liikaa.

Minne voin laittaa sen?

Kuten me tiedämme, porontalja on mahtava koriste jokaiseen koriin. Naapurisi ja ystäväsi tulevat kihisemään kateudesta. Mutta minne talja sopii parhaiten?

Voit käyttää sitä lattialla, mutta ole varovainen. Lemmikit pitävät taljasta yleensä paljon ja saattavat vetää sen karvoja. Lisäksi et halua asettaa taljaa lähelle takkaa tai lattialämmityksen päälle, koska kuumuus nopeuttaa taljan kuivumista.

Voit myös ripustaa taljan seinälle kaikkien nähtäville. Aseta esille arktista kauneutta ja pidä taljasi turvassa jaloilta tai muilta sotkuilta.

Hanki tämä suomalaisen kulttuurin aito merkki kotiisi

Kaiken kaikkiaan sinun tulee pitää mielessä muutamia asioita, jos porontalja on sinun mieleesi. Kun hankit porontaljan, voit ihailla arktista luontoa. Hankit osan suomalaista kulttuuria, jota on helppoa esitellä naapureille. Lisäksi saat lämpimän koristeen, jota kuka vain voisi esitellä ylpeänä.

Leave a Reply