Her er listen over vakre flatvevde tepper

Enten det er for å gi det perfekte touch til soverommet eller bare som velkomstmatte i entréen, har tepper alltid vært et av favorittelementene innen hjemmedekor. Man vet at tepper er flere århundrer eldre, har en rik historie og tradisjon som kommer fra hele verden. En av de berømte teppetypene som har vært elsket av de fleste huseiere er det flatvevde teppet. Flatvevde tepper kan lages av plante-, dyre- eller syntetiske materialer som ull, bomull, rayon, spandex osv. Denne typen tepper består ikke av lugg på teppets ytre overflate. Disse teppene har designet på begge sider av overflaten.

Her er listen over vakre flatvevde tepper

Med sine forskjellige stiler og mønstre er flatvevde tepper vevd på en vev i flere fargemønstre. Ved hjelp av den fineste vevteknikken er flatvevde tepper tykke men likevel lettere, vendbare og fleksible. Disse teppene, fylt med enorme egenskaper, de mest populære blant huseiere. Ull og bomull er hovedfibrene når man lager flatvevde tepper. Kelim, dhurri, Aubusson, Navajo, soumak.

Her er en kort forklaring av noen av de flatvevde teppene.

Kelim

Tradisjonen med å veve kelim teppe har vært tradisjon i et geografisk område som inkluderer Tyrkia, Nord-Afrika, Iran, Pakistan, Afghanistan og andre sentralasiatiske land. Tradisjonen med å veve kelim tepper er eldst i verden. Generelt er disse teppene flatvevde tepper med mye mønster og ofte i sterke farger. Teppene består vanligvis av stammesymboler og forkjellige betydninger. De blir også brukt som bønnetepper. Nå for tiden er disse kelim teppene flotte dekorasjonsgjenstander som sikrer estetikk i verdensklasse i ulike hjem. I tillegg til tepper finner man også kelimputer og putetrekk.

Soumak

Soumaktepper er vevd med billedvevteknikk for å bringe frem et sterkere tekstil. For eksempel er Soumak en annen type håndvevde tepper som er tykke nok til å sikre god holdbarhet. De veves med perfekt detaljerte motiv, med forskjellige typer mønstre og design om viser stammesymboler og tegn. Soumakene har vanligvis en glatt front og grov bakside. Denne type tepper komplementerer husdekoren din flott, og gir god komfort.

Dhurri

En dhurri eller durry er enda en type flatvevd teppe som er tykkere og vendbart. Teppet kommer fra India. Tidligere ble dhurrie-teppene brukt til å dekke gulv og til innpakning. De ble også brukt som sengetøy. De veves i flere forskjellige fargemønstre som gir dem et vakkert utseende. Disse teppene er best for en casual setting. Dhurrier er også de beste for å gi varme til alle rom.

For å oppsummere

Så hvis du vil ha et teppe som kan passe hele året, er flatvevde tepper et flott alternativ for deg. Enten du velger kelim, dhurrie eller soumak, kan du føle forskjellen ved å plassere disse vakre teppene i hjemmet ditt.

Leave a Reply